single album

Martí Serra

Nascut a Badalona l’any 1975, comença els seus estudis musicals amb només nou anys, al conservatori d’aquesta ciutat. L’any 1989 obté el títol i el Premi d’Honor de Grau Elemental de clarinet, i l’any següent canvia el clarinet pel saxo tenor. El 1997 obté títol i Premi d’Honor de Grau Mitjà de saxo, i el 1998 el diploma d’Especialista en Música Moderna que atorga la Generalitat de Catalunya. Després de cursar un semestre al Berklee College of Music de Boston, l’any 1999 estudia improvisació amb el trombonista Hal Crook i el saxofonista George Garzone.

Quan torna d’Estats Units, la seva carrera es decanta definitivament pel jazz. Des d’aleshores ha treballat amb alguns dels músics i grups de jazz més rellevants del panorama jazzístic català i espanyol, tals com Giulia Valle Group, Jordi Matas Quintet, Raynald Colom Quintet, Guillermo McGill Quartet , M. A. Chastang Quartet, Big Band de Badalona, etc. També ha treballat en projectes de Francesc Capella (“Jazz On Bach”), Xavi Maureta (“Instint Animal”), Llibert Fortuny (“Big Band XXL”), Marc Miralta, Andreu Zaragoza, Tom Johnson, etc.La seva carrera com a sideman l’ha portat a tocar amb músics com Al Foster o Eddie Henderson, i li ha merescut diversos premis per part de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.Ha actuat en els principals festivals de jazz de l’Estat espanyol i en d’altres a nivell internacional a Europa, Sud-Amèrica i Japó.

Ha enregistrat una vintena de discos com a sideman, i dos discos com a líder (“Alguns moments bons”, FSNT 2008, i “Tea Time”, N57 2010).

Martí Serra és professor de saxo i tècniques d’improvisació a l’Escola de Música de Badalona, on treballa des de l’any 1996.

 

Premis

“Millor nova proposta” (Martí Serra Trio), atorgat per la revista “Jaç” el 2009
“Millor grup 2007” (Giulia Valle Group), atorgat per l’Ass. de Músics de Jazz de Catalunya
“Saxofonista de l’Any”, atorgat per l’Ass. de Músics de Jazz de Catalunya el 2006
“Saxofonista de l’Any”, atorgat per l’Ass. de Músics de Jazz de Catalunya el 2004
”Músic de l’Any”, atorgat per l’Ass. de Músics de Jazz de Catalunya el 2003
”Guineueta” 2003, atorgada pels Amics del Teatre Zorrilla de Badalona